BALANS, VÄLMÅENDE OCH HÄLSA

Näringsterapi & kostrådgivning

Näringsterapi

Näringsterapi med funktionsmedicinsk inriktning är för dig som lever med någon form av besvär som försämrar din hälsa, det kan vara allergier, magbesvär, onormal trötthet, eksem, smärta, stelhet, PMS, depression och en rad andra tillstånd.

Här handlar det om att hitta grundorsaken till dina besvär och inte bara släcka symtom, att ge kroppen optimala förutsättningar till självläkning genom läkande kost, näringstillskott, sömn, återhämtning, motion, andning mm. Sjukdomar kommer sällan plötsligt, när man får en diagnos kan de sjuka processerna ha pågått i kroppen i många år. Därför är det viktigt att vara lyhörd och att lyssna på kroppens signaler.

Så här går det till

När du har bokat en tid så skickar jag dig två hälsoenkäter som jag vill att du noggrant fyller i och lämnar alt. skickar tillbaka till mig senast två dagar innan vårt möte så att vi ska kunna utnyttja din bokade tid så bra som möjligt. Dessa hälsoenkäter ligger till grund för vårt fortsatta arbete. Om du inte har möjlighet att fylla i hälsoenkäterna innan så gör vi det tillsammans på din bokade tid.

När vi ses gör jag en ordentlig genomgång av din hälsostatus för att hitta grundorsaken till dina problem. Utifrån dina hälsoenkäter och vårt möte, skräddarsyr jag din behandlingsplan i form av kost- och livsstilsförändringar, kosttillskott och örter. Vid behov kan jag rekommendera dig att göra funktionsmedicinska analyser, vi diskuterar gemensamt vilket / vilka du skulle ha mest nytta av. (Kostnad för analyser tillkommer).

Exempel på funktionsmedicinska analyser: födoämnesintoleranser, fettsyratester, hormontester, avföringsprover, mineral- och näringsstatus via håranalys mm.

Att förbättra sin hälsa med näringsterapi är ingen ”quick fix”. Det har tagit många år att utveckla de obalanser som finns och du måste vara beredd på att det tar tid att nå din optimala hälsa igen. Det finns heller inte EN mirakelkur som fixar allt utan vi jobbar med flera bitar samtidigt. Jag är din coach och ger dig råd och stöd på din hälsoresa, men det är DU som måste utföra arbetet. För att lyckas måste du ha tålamod och vara beredd på att genomföra förändringar. Men för den som orkar göra jobbet kan hälsovinsterna bli stora!

 

Ett komplement

I Sverige räknas näringsmedicinsk rådgivning som komplementär/alternativ medicin och ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård.

Syftet är att stödja kroppens förmåga till självläkning och optimal funktion genom rekommendationer om kost, kosttillskott och livsstilsförändringar. Detta är inte samma sak som att bota sjukdomar. Jag ställer inga diagnoser och ger inte råd kring läkemedel.

För personer mellan 8 och 18 år krävs målsmans godkännande för bokning av rådgivning. Målsman är även ansvarig för den omyndiges bokningar och betalningar. 

Kostrådgivning

Att ta tag i sin kost är en bra start för att optimera sin hälsa!

En bra kost har en starkt läkande och balanserande förmåga. Kanske du vill uppnå bättre resultat i din träning, uppnå viktminskning, eller bara få hjälp med vilken kost som är bäst för din kropp. Du får en individuell handlingsplan med kost och hälsotips för att optimera din hälsa.

Inför besöket skickar jag dig en hälsodeklaration som du fyller i och skickar till mig senast 2 dagar före ditt besök.

Hårmineralanalys

Analysen ger en detaljerad bild av din mineral- och näringsstatus under de senaste månaderna samt hur olika ämnen står i relation till varandra. Den visar eventuell förekomst av tungmetaller, insulinkänslighet, hormonbalans, hur kroppen är påverkad av stress, sköldkörtelfunktionen och din ämnesomsättning.

Analyssvaret ger en klar bild av din kropps invärtes miljö och du får en skräddarsydd behandlingsplan med kost och kosttillskott unikt sammansatt för just dig!

Man kan både ligga för lågt och för högt på mineralerna.

Näringsbrister är vanligt idag, men att ligga för högt på vissa ämnen såsom koppar är inte heller bra. För högt koppar är ganska vanligt förekommande och kan bidra till allt ifrån humörsvängningar och PMS till huvudvärk och allergier.

Praktisk information inför provtagningen
Håret bör inte vara färgat 4 veckor innan det klipps och inte permanentat 2 månader innan det klipps. Håret behöver inte vara nytvättat men sista veckan eller sista två gångerna som du tvättat håret bör du använda ett vanligt schampo och inte ett mjäll- eller silverschampo. Undvik även saltspray.

Vad kunderna säger

 

“Är så oerhört tacksam för det resultat som min son åstadkommit med Mias kunskap och hjälp. Hade för ett halv år sedan en trött, håglös, brist på energi, ont i huvudet och en konstant magvärk och illamående 20-årig son här hemma som inte blev bättre trots besök ett flertal gånger på vårdcentralen… Idag har jag en glad, positiv kille utan vare sig huvudvärk, magvärk eller illamående som idag vill vara med och är social igen! Stort tack till dig Mia som på naturlig väg med kost och vitaminer fick rätsida på hans kropp och liv igen❣️

Marika o Lukas Rockström

 

“Har i många år haft en mage som varit orolig och påverkats av kost och stress. Har fått diagnosen IBS och själv försökt hitta rätt i kosten. Den behandling jag fått av Mia genom näringsterapin har fått mig hitta bättre kost & kosttillskott för en lugnare och mer välmående mage.”

Lena Magnusson