BALANS, VÄLMÅENDE OCH HÄLSA

Näringsterapi & kostrådgivning

Näringsterapi

Näringsterapi med funktionsmedicinsk inriktning är för dig som exempelvis besväras av allergi, IBS, förstoppning, diarré, trötthet, eksem, smärta, stelhet, PMS, depression, infertilitet och en rad andra tillstånd. Vi stöttar kroppens självläkande förmåga med kost, näringstillskott, örter och se över hela din livssituation för att skapa en god balans i livet. Här handlar det om att hitta grundorsaken till dina besvär och att inte bara släcka symtom. Vid behov kan analyser rekommenderas, vi diskuterar gemensamt vilka du skulle ha mest nytta av. Du kan exempelvis göra analyser för födoämnesintoleranser, fettsyrabalans, hormonbalans och avföringsprover mm (kostnad för analys tillkommer). Här får du verktyg och coachning för en starkare och frisk kropp.

 

Ett komplement

I Sverige räknas näringsmedicinsk rådgivning som komplementär/alternativ medicin och ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård.

Syftet är att stödja kroppens förmåga till självläkning och optimal funktion genom rekommendationer om kost, kosttillskott och livsstilsförändringar. Detta är inte samma sak som att bota sjukdomar. Jag ställer inga diagnoser och ger inte råd kring läkemedel.

För personer mellan 8 och 18 år krävs målsmans godkännande för bokning av rådgivning. Målsman är även ansvarig för den omyndiges bokningar och betalningar.

Kostrådgivning

Vill du förändra dina kostvanor för att du inte mår bra av den mat du äter? Kanske du vill förbättra dina träningsprestationer eller har behov av att du minska/öka i vikt, då är det bra att få hjälp med hållbara kostförändringar utefter dina förutsättningar och behov. Att se över kosten är en bra start för en starkare och friskare kropp!

Hårmineralanalys

Besväras du av trötthet, värk i muskler/leder, PMS, stress, infertilitet eller vill du ha koll på din näringsbalans i förebyggande syfte. Här får du en detaljerad bild av din mineral- och näringsstatus som har pågått under längre tid. Analysen visar även eventuell förekomst av tungmetaller, insulinkänslighet, hormonbalans, sköldkörtelfunktion, din ämnesomsättning och hur kroppen är påverkad av stress. Utifrån provsvaret får du kostråd och ett balanseringsprogram med rekommenderade kosttillskott unikt sammansatt för dig!

Vad kunderna säger

 

”Är så oerhört tacksam för det resultat som min son åstadkommit med Mias kunskap och hjälp. Hade för ett halv år sedan en trött, håglös, brist på energi, ont i huvudet och en konstant magvärk och illamående 20-årig son här hemma som inte blev bättre trots besök ett flertal gånger på vårdcentralen… Idag har jag en glad, positiv kille utan vare sig huvudvärk, magvärk eller illamående som idag vill vara med och är social igen! Stort tack till dig Mia som på naturlig väg med kost och vitaminer fick rätsida på hans kropp och liv igen❣️

Marika o Lukas Rockström

 

”Har i många år haft en mage som varit orolig och påverkats av kost och stress. Har fått diagnosen IBS och själv försökt hitta rätt i kosten. Den behandling jag fått av Mia genom näringsterapin har fått mig hitta bättre kost & kosttillskott för en lugnare och mer välmående mage.”

Lena Magnusson

 

”Gjorde min första håranalys sen höst 2019 och fick en riktig aha-känsla när svaren kom. Blev ordinerad diverse kosttillskott som självklart var helt frivilligt, men jag köpte hela kittet och det var det bästa jag gjort! Paltkoman efter lunch försvann. Dålig sömn blev betydligt bättre, kvällströttheten försvann också mycket. Sockersuget sjönk betydligt. Kände mig helt enkelt mycket skönare och piggare.

Sen blev det en uppföljande analys, då fick jag svart på vitt att det skett en förändring till det mycket bättre. Lite gifter i kroppen som visa sig efter första analysen hade nästan försvunnit, framförallt hade jag fått en bättre ämnesomsättning! Man känner en förändring i kroppen men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men förändringen är mycket positiv för hela mig.  Glad att jag vågade prova detta och kommer göra uppföljning efter den paus man skall ta. Jag har blivit piggare.”

Katarina Hermansson

 

”Att jag satte min fot hos Mia på MiWi massage kan vara det bästa beslutet jag tagit i mitt liv! Här började min resa mot välbefinnande. Har länge haft stora problem med kronisk huvudvärk, till följd har jag fått diffus värk i kroppen samt problem med magen. Har sökt hjälp på olika instanser under många år, ingen särskilt behjälplig.

Jag gjorde en analys för födoämnesintoleranser samt fettsyrabalans. Gjorde utförliga frågeformulär samt kroppsanalys, då fick jag veta vad som var i obalans, saknades och statusen på min kropp. Inte särskilt förvånande så var min kropp i väldig obalans och jag hade stopp i lymfsystemet. Har fått råd gällande min kost samt förslag på tillskott specifikt utifrån min analys. Mia har gjort flertal lymfbehandlingar samt visat andningsövningar. Hon är noggrann och går igenom hela kroppen och hittar alla punkter som man har problem med, magiskt vilken skillnad det blir efter par gånger.

I ett par månader har jag med Mias peppning och uppmuntran genomgått stora förbättringar i mitt välmående. Det har inte varit lätt med stora kost och livsförändringar men hon har funnits där för alla mina frågor och funderingar. Mia har gett mig hopp om att ett liv utan smärtor är möjligt. Hon besitter stor kompetens och är respektfull. Rekommenderar starkt ett besök hos Mia på MiWi massage & hälsa.”

Pernillla Sjögren