AVSLAPPNANDE OCH BEHANDLANDE

Massagebehandlingar

Massage-
behandlingar

Klassisk massage

Djupgående muskelmassage eller bara avslappnande. Behandlingen anpassas efter dina behov och önskemål.

30/45/60 min

Massageterapeutisk behandling

En behandling för specifika problemområden som ex. nackspärr, ryggskott, axelproblem, ryggsmärta, hälsporre, huvudvärk mm. Här kan jag även vid behov komplettera behandlingen med akupunktur, koppning och/eller Kinesiotejpning för att uppnå bästa resultat. 

60 min

Käkledsbehandling

Om du biter ihop, gnisslar tänder, har svårt att öppna munnen? Spänningshuvudvärk? Spända käkmuskler kan även ge tinnitusbesvär. Då är det här behandlingen för dig. Jag bearbetar käkmuskler, nacke, axlar och hals. Vid behov kompletteras även behandlingen med akupunktur.

60 min

Lymfmassage

Lymfmassage har som syfte att öka lymfsystemets pumphastighet, då ökas bortforslingen av slaggprodukter och vätska från vävnaderna vilket minskar på och förhindrar ökning av svullnad. Med mjuka pumpningar, strykningar och skakningar i lymfans riktning skjutsar massagen vätskan mot dess rengöringsstationer.

Lymfsystemets viktiga uppgift är att transportera bort slaggprodukter och att larma immunförsvaret vid infektioner. Det är kroppens städningsorgan och när det inte pumpar optimalt så svullnar vi eller blir sjuka. 

Lymfmassage passar dom flesta men speciellt för dig med lymfödem, lipödem, svullnad vid graviditet, fibromyalgi, utbrändhet, kroniskt trötthetssyndrom eller oförklarlig tyngdkänsla och svullnad i kroppen. Behandlingen är behaglig och du får efteråt en känsla av lätthet i kroppen.

För bästa resultat så är det viktigt att du mellan behandlingarna håller igång ditt lymfsystem och därför får du ett egenvårdsprogram av mig så att du kan upprätthålla en aktiv lymfa. Även här är det viktigt att se till helheten och eventuella förändringar av kost, motion, sömn, kompressionsplagg mm kan vara nödvändiga för ett hållbart resultat. Jag rekommenderar 3–5 behandlingar i tät följd av varandra i början för att få igång lymfflödet.

Vad påverkar lymfsystemet

Hormonella svängningar, ärrvävnad, trauma, stillasittande, vaccinationer, hård träning, stress, oro, vissa läkemedel mm.

Symtom vid trögt lymfsystem

Svullnad, celluliter/apelsinhud, värk, stelhet, frusen, pirr i benen, domningar i fingrar/armar, huvudvärk, övervikt och svårt med viktnedgång, lätt blir förkyld.

60/90 min

Massage barn 8-13 år

Även barn kan behöva massage. Många barn upplever stress, tränar flera gånger i veckan, har huvudvärk eller ont i rygg/nacke pga. för mycket stillasittande. Eller du kanske bara vill ge dom lite vardagslyx. Den här mjuka och lugna behandlingen är mycket uppskattad av barnen! Du som kommer i sällskap med barnet får gärna vara med under behandlingen eller så kan du få en lugn stund i väntrummet med en kopp kaffe/the och en intressant tidning.

Barn från 14 år bokas på ordinarie massagebehandlingar.

25 min

Vad kunderna säger

 

“Jag har i flera år haft smärtor i nacke och skuldror. Sökte hjälp hos MiWi massage & hälsa i Tyresö. Redan efter två behandlingar kändes en märkbar förbättring. Efter ytterligare några behandlingar var mina smärtor helt borta.”

Eila Forsman

 

“Fantastisk bra lymfmassage som hjälpt mig i kampen mot lipödem. Varmaste rekommendationer.”

Camilla Kungsman

 

“Kan varmt rekommendera Mia. Hon är inkännande, lyhörd och otroligt professionell och bra på det hon gör. Har aldrig haft en bättre massös.”

Kia Senneryd